Windows

Kuidas parandada olematut kodurühma Windows 10-s?

Failide jagamine seadmete ja koduvõrkude vahel kohalikus võrgus on paljude inimeste jaoks ülioluline. Mõned kasutajad aga kaebasid, et neil paluti liituda olematu kodurühmaga. Nii imelikult kui see ka ei tundu, on see probleem Windows 10 arvutites üsna tavaline. Niisiis on selle lahendamine sama lihtne kui Windowsi probleemi ‘Ei leia kodurühma’ lahendamine.

Mis on Phantomi kodugrupid Windowsis?

Mõned kasutajad teatasid, et pärast operatsioonisüsteemi uuesti installimist või Windowsi uusimale versioonile üleminekut paluti neil liituda olematu kodurühmaga. Väärib märkimist, et te ei saa liituda kodurühmaga, mida pole olemas. Pealegi ei saa te seda eemaldada. Niisiis, kuidas te selle probleemiga tegelete? Lugege lahenduste avastamiseks edasi.

Olematu kodurühma probleemiga seotud levinud stsenaariumid

Lisaks õppimisele, kuidas parandada kodurühma, mis ei tööta Windows 10-s, peaksite teadma ka, mida teha, kui teil palutakse liituda olematuga. Enne seda on siiski parem sellest teemast paremini aru saada. Allpool on toodud mõned probleemiga seotud levinumad stsenaariumid:

• Kodurühm ei tööta - Kui kodurühm teie arvutis üldse ei tööta, võite proovida selle parandamiseks käivitada tõrkeotsingu.
  • Kodurühmaga ei saa Windows 10-s liituda - Selle probleemi lahendamiseks peate oma arvutis kustutama faili idstore.sset.
  • Puudub kodurühm Windows 10-s - See on ilmselt seotud MachineKeys kataloogiga. Probleemi lahendamiseks võite selle ümber nimetada.
  • Kodurühma ei leia Windows 10-st - Süüdlane võib olla teie SSID, eriti kui kasutate traadita võrku. Selle probleemi saate lahendada, muutes oma võrgu nime.

1. meetod: uue kodurühma loomine

Kui teil palutakse liituda fantoomse kodurühmaga, on üks lihtsamaid lahendusi sellest täielikult lahkuda. Selleks peate lihtsalt järgima alltoodud juhiseid:

1. Lülitage kõik kodurühmaga ühendatud seadmed välja.
  2. Järgmine asi, mida peaksite tegema, on alglaadimine ühte arvutisse ja seejärel uue kodurühma loomiseks.
  3. Lülitage teised seadmed ükshaaval sisse, seejärel minge juhtpaneelile, et äsja loodud kodurühmaga liituda. Võimalik, et peate kõigist arvutitest kodurühmast käsitsi lahkuma. Pärast seda peate uue kodurühma loomiseks kõik oma seadmed välja lülitama.

Pärast nende toimingute tegemist peaksite suutma probleemi lahendada olematu kodurühmaga.

2. meetod: faili idstore.sset kustutamine

Võimalik, et failil idstore.sset on midagi pistmist teie kodurühma probleemidega. Seega, kui teil palutakse liituda olematu kodurühmaga, soovitame fail eemaldada kõigist oma seadmetest. Seda saate teha järgides neid juhiseid.

1. Avage dialoogiboks Käivita, vajutades klaviatuuril Windows Key + R.
  2. Sisestage dialoogiboksi Käivita käsk „% appdata%” (jutumärke pole), seejärel klõpsake nuppu OK või vajutage sisestusklahvi.
  3. Otsige üles kataloog PeerNetworking, seejärel eemaldage fail idstore.sset.

Ärge unustage teha samu toiminguid kõigi arvutite jaoks, mida probleem mõjutab. Kui olete failist lahti saanud, peaksite probleemi täielikult lahendama. Teiselt poolt soovitavad mõned kasutajad pärast failide kustutamist kodurühmaga seotud teenused taaskäivitada. Seda saate teha järgides neid samme:

1. Vajutage klaviatuuril klahve Windows Key + R. See peaks avama dialoogiboksi Käivita.
  2. Nüüd peate dialoogiboksi Käivita tippima „services.msc” (jutumärke pole). Ärge unustage sisestusklahvi vajutada.
  3. Otsige allpool olevaid teenuseid ja taaskäivitage need:
  • Kodurühma kuulaja
  • Kodurühma pakkuja
  • Peer Network Identity Manager
  • Peer Network grupeerimine
  • Kolleegide nime lahendamise protokoll

3. meetod: SSID muutmine

Mõned kasutajad teatasid, et probleem võib olla seotud SSID-ga. Kui kasutate traadita võrku, soovitame probleemi lahendada selle nime muutmisega. Üksikasjalikud juhised leiate ruuteri kasutusjuhendist. Sammude teadmiseks võite pöörduda ka võrguadministraatori poole.

Pärast traadita võrgu nime muutmist peaksite saama probleemi lahendada. See võib tunduda haruldase lahendusena, kuid paljud kasutajad teatasid, et see on tõhus. Seega pole selle proovimisega kahju. Proovige probleemi lahendamiseks ühenduse luua mõne muu SSID-ga, kui kasutate kahe- või kolmeribalist ruuterit. Pärast seda saate luua uue kodurühma.

4. meetod: MachineKeys kataloogi ümbernimetamine

Samuti peaksite proovima muuta kataloogi MachineKeys nime, sest mõned kasutajad teatasid, et see võib olla olematu kodurühma taga. Lisaks kodurühma lahkumisele kõigis teie võrgu arvutites peate eemaldama failid kataloogist PeerNetworking. Selleks järgige 2. meetodi samme.

Nüüd peate MachineKeys kataloogi ümber nimetama. Pidage meeles, et protsess võib olla veidi keeruline, kuna teie süsteem kaitseb faili. Seega, kui soovite selle nime muuta, vajate vastavaid õigusi või õigusi. Siin on sammud:

1. Avage File Explorer ja minge sellesse kataloogi:

C: \ ProgramData \ Microsoft \ Crypto \ RSA

1. Otsige kaust MachineKeys ja muutke selle nimi väärtuseks “MachineKeys_old” (jutumärke pole).
  2. Teil palutakse anda administraatori luba. Valige Jätka.

Kui olete MachineKeysi kataloogi ümber nimetanud, peate avama juhtpaneeli. Otsige üles kodurühma tõrkeotsing ja käivitage see. See tööriist peaks suutma probleemi püsivalt lahendada.

5. meetod: registri muutmine

Mõni teie registri väärtus või kirje võib olla rikutud, mis põhjustab kodurühma probleemi ilmumist. Niisiis, soovitame probleemi lahendamiseks oma registris mõned muudatused teha. Enne seda peate eemaldama MachineKeys ja PeerNetworking kataloogide sisu. Jagasime juba eelmiste meetodite juhiseid. Kui olete selle teinud, peate vabanema oma registri probleemsetest kannetest.

Peaksite teadma, et register on tundlik andmebaas. Seega, kui teete isegi väikseima vea, võite oma süsteemile tõsiselt kahjustada. Ütlematagi selge, et soovitame seda lahendust ainult inimestele, kes on tehnikateadlikud. Kui olete kindel, et saate teejuhiseid järgida, kasutage seda meetodit.

1. Kõigepealt peate avama dialoogiboksi Käivita. Seda saate teha, vajutades klaviatuuril Windows Key + R.
  2. Sisestage dialoogiboksi Käivita käsk „regedit” (jutumärke pole).
  3. Enne muudatuste tegemist soovitame luua oma registri varukoopia. Seda saate teha paremklõpsates klahvidel ja valides seejärel suvanditest Ekspordi. Kui teete mõne vea, võite alati oma eksporditud failid oma registri heas korras taastamiseks käivitada.
  4. Minge vasakule paanile ja navigeerige sellele teele:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ HomeGroupProvider

1. Eemaldage rakenduse LocalUserMembership ja ServiceData sisu.
  2. Kui olete selle teinud, minge sellele teele:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ HomeGroupListener \

1. Kustutage teenuse ServiceData sisu.
  2. Taaskäivitage arvuti ja seejärel liituge kodurühmaga.

Kui soovite oma registrit, süsteemifaile ja draivi rikkumiste eest kaitsta, soovitame kasutada usaldusväärset turvatarkvara, näiteks Auslogics Anti-Malware. See programm hoiab teie arvuti turvalisena, tuvastades pahatahtlikud üksused ja ohud, mis võivad teie tundlikke andmeid ohustada või teie faile kahjustada. Nii saate oma arvutit kaitsta, tagades samas süsteemi stabiilsuse.

6. meetod: valige pilvemälu

Väärib märkimist, et Windows 10 uusim versioon ei sisalda kodurühma funktsiooni. Siiski on veel mõned alternatiivid, mida saate vaadata. Muidugi saate oma faile ikkagi võrgu kaudu jagada. Peaksite siiski teadma, et Microsoft on nende pilvesalvestuse funktsioone täiustanud. Nii et võib-olla on viimane aeg proovida OneDrive'i.

Tahaksime teada, mida soovite, et me järgmisena arutaksime.

Esitage meile küsimusi allpool olevas kommentaaride jaotises!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found